Status oktober: Byggeri er en tidsrøver

JohanByg selv hus2 Comments

Lige en rapport fra orkanens øje. Det går udmærket med projektet og planen for aflevering ser umiddelbart ud til at holde.

 

Status er:

 • Indervægge i letbeton er oppe
 • Tagkonstruktionen (spær, undertag, dele af ydertag) er nogenlunde på plads
 • Gipslofter er etableret
 • Døre og vinduer er i
 • Udtørring er begyndt
 • El er etableret, men ikke monteret 

 

Indtil videre har projektet været relativ sekventiel, men med de ydre rammer på plads starter alt arbejdet indendørs og så sker der mange ting samtidigt. Vi har kunne se at der er sket mange justeringer i planen undervejs og den bliver ofte revideret af byggelederen, som koordinerer underleverandører på vores hus og alle de andre igangværende projekter. Men afleveringsdatoen ser ud til at holde, og vi skal i løbet af den kommende uge beslutte om vi opsiger vores lejemål eller ej. Med andre ord, så er vi rigtig tæt på!!

 

Vi har også oplevet at vi måtte hanke op i vores byggeleder, da kvaliteten af kommunikationen faldt. Vi er glade for byggelederen, som var rigtig sej til at starte med (hurtig opfølgning og tilbagemelding, god tone, yderst proaktiv). Men han har også andre projekter der tager tid og er komplekse, så vi tror bare han er spredt for tyndt ud. De næste 2 måneder er top kritiske for vores byggeri, så her skal der helst ikke være noget overladt til tilfældighederne.

Vi tror faktisk at han fulgte op på vores punkter, men glemte at melde tilbage til os, hvilket skabte en del tvivl. Efter at have vendt det med vores byggesagkyndig (som igen var en kæmpe hjælp), blev vi enige om at eskalere det, så vi igen kunne komme tilbage i sporet med den gode kommunikation. Nu håber vi bare at det holder hele vejen hjem.

 

Tid

Man glemmer hurtigt hvor meget tid ting tager, og jeg kan melde at der går overraskende meget tid på et projekt, også selv om det er en totalentreprise. Det er vores oplevelse, at man nok kunne holde sig væk og så stod der et OK hus når projektet er færdigt. Men hvis man vil have det mest optimale output, så skal man godt nok helt ned i detaljen, og det tager tid. Vi har fanget mindre fejl eller uhensigtsmæssigheder som ikke var byggeteknisk graverende, men som ville have været irriterende at stå med i det færdige hus.

Men som sagt, så håber vi at det er overstået om 2 måneder!!! 🙂

2 Comments on “Status oktober: Byggeri er en tidsrøver”

 1. Lyder super spænende, 2mdr er jo et rigtig fint lys for enden af tunnelen, blev i færdige til tiden?

  Og self skal man gå ned i detaljen, det er jo værd at bruge tid på sådanne ting..

  Da de lejligheder vi bor i blev bygget var vi ude at kigge under byggeriet og http://www.uniplandanmark.dk var igang med deres del, og var overrasket over hvor megete de faktisk gjorde ud af at deres arbejde blev udført grundtigt, det er super dejligt at se selv rigtig store selvskaber går ned i mindste detalje 🙂

  Håber alt gik som forventet 🙂

  1. Hej Kenneth,

   Ja det lykkedes, men det var en del mangler og udbedringer der skulle laves. Heldigvis fik vi en skarp konsulent på så vi arbejdet os igennem listen. Lige om lidt skal vi have 1 års gennemgang 🙂

   //Johan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *