Hvor skal vi bygge?

LineByg selv husLeave a Comment

Hvor skal vi bygge?

Hvor skal vi bygge? Hvordan vælger man den rette placering? Og hvor nemt er det egentligt at finde en grund?
Ikke særlig nemt kan jeg lige så godt starte med at sige. Det kræver tålmodighed og måske også en smule held.
Dette indlæg er lidt om hvordan vi valgte vores grund, hvor skal vi bygge og hvad der gik forud for eftersøgningen. Nå ja og så er der et lille fif til hvordan du, med en mere kreativ tilgang kan finde frem til drømmegrunden. Men først lidt om hvad vi søgte efter.

Vores kriterier

Johan og jeg har snakket meget om hvor vi skal bygge vores næste hus, og det kan bare ikke siges nok hvor vigtigt det er at man får snakket det igennem og sat ord på. Det er så nemt at holde tankerne for sig selv. Men det skal ud til modparten, så man sammen kan få prioriteret ønskerne. Hvis man ikke får det gjort (og det gælder stort set alle stadier gennem projektet) så er det nemt at komme på vildspor. Det har vi erfaret op til flere gange, også når det kom til placering af huset 🙂

Hovedoverskrifterne for vores kriterier i eftersøgningen af den rette grund blev til de tre du ser herunder. Man kan sagtens have mange flere kriterier for hvor man vil bygge. Husk dog på at det i forvejen kan være svært at finde den rette grund, så man skal også passe på ikke at gøre det umuligt for sig selv.

➡️ Placering

Nord for København. Gerne enten i Allerød, Birkerød eller Blovstrød. Tæt på skole og offentlige transportmidler og hvis muligt også tæt på skov så vi nemt kunne gå lange turer med vores hund Darwin. Nem adgang til motorvej var også et kriterie. Alle stederne vi kiggede brugte vi Google Maps til at tjekke hvor meget der skulle pendles til og fra arbejde, ved at se på forventet køretid i myldretiden. Waze appen (til Android og iOS)  kan også bruges og visualisere det meget godt.

Forud for valg af områder, havde vi brugt en del tid på at undersøge skolerne i områderne. Vores ældste søn Otto skal starte i skole til sommer og vi ville selvfølgelig være sikre på at det var en god skole. Her spurgte vi venner og bekendte, samt kiggede vi blandet andet på skolernes undervisningseffekt. Kort sagt er UE en måde at vise skolernes (gennemsnitslige) evne til at udvikle eleverne fagligt. En god lære vil altid skabe noget unikt, så det er vores opfattelse at denne måling er et udtryk for skolen samlede og gennemsnitslige evne til at løfte eleverne, herunder også et udtryk for skoleledelsens effekt.

Så er der selvfølgelig den vigtigste grund til vi valgte dette område, nemlig familie. Det er jo ingen hemlighed at bedsteforældre bliver en tand mere uundværlige når man får børn. Så børnenes mormor og morfar i Hillerød, var en stor del af beslutningen. At onkle og kusiner senere hen er flyttet til Hillerød, er kun en ekstra bonus.

➡️ Størrelse

Mindst 800 m2. Vi ville gerne have mere plads end på vore sidste grund der var 600 m2 og vi ville også gerne sikre vi kunne bygge et stort nok hus.

Bebyggelsesprocenten i de områder vi kiggede på, er oftest på 25%. Dvs. ved 800 m2 grund kan vi bygge 200 m2 hus.

Det viste sig at nogen ville have en bid af vores grund og den var derfor tæt på at komme under de 800 m2, men mere om det på et andet tidspunkt.

➡️ Pris

Gerne maks. 2.5 mio., men det viste sig at blive svært. Med lidt gode forhandlingsevner kom vi nu alligevel ret tæt på den pris.

Vi så vores grund første gang i foråret 2016. På det tidspunkt havde vi endnu ikke solgt vores eget hus (det første typehus vi byggede tilbage i 2012) og blev noget skræmt af udbudsprisen, der lå på godt 3 mio. kr. Da vi så solgte vores eget hus på kun én måned i sensommeren 2016, fik vi pludseligt travlt. Da vi igen kiggede på grunden fandt vi nogle ting der kunne hjælpe med at forhandle prisen lidt ned.

Det handlede blandt andet om en mulig hævd sag med en nabo (mere om det i et andet indlæg). Det handlede også om, at grunden skråner meget og derfor kræver ekstra fundering og dermed ekstra udgifter i byggefasen. Heldigvis var sælger åben for at snakke pris og i december 2016 kunne vi overtage drømmegrunden!

Så hvor skal vi bygge? Ja du må læse med lidt endnu hvis du vil have svaret på det. Har lært et eller andet sted at det er vigtigt at have cliffhangere i sin tekst, så folk bliver hængende 😉

Fif til at finde drømmegrunden

Der er stor forskel på hvor i landet du kigger og hvor mange muligheder der er for at finde den perfekte byggegrund. Det kommer selvfølgelig også an på hvad dine kriterier er. Vi var heldige at finde vores grund på Boliga Selvsalg. Dvs. den var ikke slået op hos en ejendomsmægler og var derfor heller ikke på Boligsiden.dk.

Kan du ikke finde noget via de gængse søgekanaler (Boliga, Boligsiden, DBA osv.) så er der heldigvis andre metoder. Vi har ikke selv prøvet denne metode af, men har hørt fra flere ejendomsmæglere at den skulle virke. Så her kommer det lille fif jeg lovede i indledningen:

Når du har fundet det område du søger i, så skal du ud at spadsere og kigge dig omkring i nabolaget. Det du skal kigge efter er ældre huse, hvor hverken have eller hus ser særlig velholdt ud. Brug også Google Maps til at tjekke størrelsen af grunden, trampoliner i nabohaverne m.v. Du kan også undersøge husets tidligere salgspriser på Boliga.dk og hvis huset ikke tidligere er solgt til en højere pris for det loft du har sat dig, er det måske noget for dig. Du kan så komme et postkort i postkassen, der fortæller ejeren, at du er interesseret i at købe. Eller hvis du er den mere sociale type, går du ind og banker på og tager en snak med ejeren med det samme.

Du undgår her konkurrencen med andre købere og måske hjælper du en ældre enlig dame eller herre af med et hus de er ved at være “vokset fra” og ikke vidste der var efterspørgsel efter.

Bliv skrevet op hos ejendomsmæglerne

Er dette ikke noget for dig, så kan du selvfølgelig også ringe rundt til ejendomsmæglerne i området og spørge, om de har noget på vej, der matcher dine kriterier. På den måde kan du være heldig at komme med et bud på grunden, før andre potentielle købere. Det var sådan vi fik vores første grund på Amager.

Under alle omstændigheder, hvis du er kommet dertil, så rigtig god jagt 🙂

Så hvor skal vi bygge?

Den grund vi har købt ligger i hjertet af fantastiske Birkerød. Med kun 5 minutters gang til Birkerød station og stisystem til Birkerød skole som også kun er 5 minutters gang fra grunden. Selve grunden er en form for koteletgrund der ligger ret højt i forhold til de omkringliggende matrikler. Det giver en udfordring byggemæssigt, men ikke noget der ikke er til at løse. Samtidig giver det mulighed for en ret flot udsigt mod nord, som du kan se på billedet øverst i dette indlæg.

Birkerøds hyggelige hovedgade ligger kun 10 minutter fra grunden og det samme gælder for Mantzius gården som byder på masser af live musik og arrangementer året rundt. Vi har allerede fundet den perfekte barnepige i Birkerød, så der er ingen undskyldninger for ikke at komme lidt mere ud 🙂

Nu grunden er på plads, er vi ét skridt nærmere det sjove arbejde. Nemlig at tegne huset, vælge materialer, indretning af have osv… og så lige lidt flere udfordringer. Vil du læse med når vi skriver mere, kan du tilmelde dig vores nyhedsmail her på siden. Så skal vi nok sende en besked når der kommer nye indlæg.

Hvad synes du om dette indlæg? Kunne du bruge det til noget? Var det interessant eller kedeligt? Har du spørgsmål?

Lad os meget gerne høre fra dig i kommentarerne herunder 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *