Container til opbevaring

LineByg selv husLeave a Comment

Kender du det at have for mange ting? Kender du det at skulle flytte og opdage at du har fået samlet umådelige mængder af ting? Det gør vi!

Som du kunne læse i vores sidste indlæg, skal vi bo til leje i en lille lejlighed i Birkerød, mens vi bygger. Vi kan knap nok være 2 voksne, 2 børn og 60 kg hund, så der er er ikke plads til mange møbler. Spørgsmålet var hvad vi skulle gøre med resten af det 165 m2 store hus vi flyttede fra på Amager.

Opmagasinering eller container

Vi har før haft et opmagasineringsrum, hvor vi kørte hen med ting vi ikke kunne have i boligen. Når vi så ind i mellem skulle bruge en ekstra kuffert eller ski-tøjet, så var det retur til opmagasineringsrummet og hente tingene. Det var ikke fedt og det værste var kørslen frem og tilbage.

Jeg havde hørt at man kunne bruge en container til samme formål og det lød som en virkelig god måde at opmagasinere tingene på. Så jeg undersøgte priserne. Der var ikke stor forskel. For os var det faktisk billigere fordi vi skulle have så meget opmagasineret. Her kan du læse mere om hvordan vi gjorde og hvad man skal være opmærksom på når man bruger container til opbevaring.

Hvordan foregår det?

Kort fortalt, læsses containeren af i din have, hvorefter du stille og roligt kan fylde den op. Når du er klar henter udlejningsfirmaet den igen. Enten for at opbevare den på deres container-plads eller for at køre den derhen du ønsker.

Vi overvejede at opbevare den på vores grund for at spare penge på opbevaring. Men der var flere grunde til at dette ikke er sket:

1⃣ Da vi flyttede før vi havde overtaget grunden, måtte vi i første omgang få containeren opbevaret hos containerfirmaet.

2⃣ Før vi kan flytte containeren til grunden vil det være nødvendigt at sikre tilgang til grunden. Grunden er ret tilvokset især ved indkørslen. Da det også skal være klar til den valgte entreprenør skal i gang med byggeriet, og da det går virkelig stærkt med bevoksningen, vil vi hellere vente så vi ikke skal rydde grunden to gange.

3⃣ Det skal også sikres at containeren kan stå på et plant grundlag, og da vi har en stærkt skrånende grund vil det kræve en gravemaskine.

4⃣ Den sidste grund er, at det er vigtigt at entreprenøren har plads omkring byggeriet. De vil helt klart foretrække at vi IKKE stille en container på grunden.

Når huset står færdigt kan vi få containeren leveret til adressen og tømme den. Det minder lidt om at have en flyttevogn til at komme. Får vi mulighed for det vil vi dog flytte den tidligere da det vil spare os en del penge på opbevaring af containeren hos udlejer.

Så desværre undgår vi ikke engang i mellem at skulle kører til containeren og hente eller bringe ting. Men at fylde den var heldigvis meget nemmere end hvis vi havde valgt et opbevaringsrum ude i byen.

Hvilken container skal man vælge?

Der er efterhånden en del firmaer der lejer containere ud til private. De fleste har også rigtig god information om de forskellige containere på deres hjemmeside, så det er ret nemt at tjekke hvilken størrelse man har brug for.

Vi valgte en 20 fods isoleret container fra Dancontainer. 20 fods fordi vi har alt for mange ting 🙂 Isoleret fordi vi vidste den skulle stå hen over vinteren, med ting der ikke ville have godt af for meget fugt. Dancontainer fordi de var billigst og super søde at tale med.

Aflæsning af container

Vi fik leveret containeren 3 uger før vi skulle flytte ud af huset. Det betød at vi stille og roligt kunne pakke ting ned vi ikke skulle bruge og sætte det i containeren. På den måde undgik vi også at gå i flytterod mere end højst nødvendigt. Jeg er sikker på det har været en fordel for børnene også. Det er jo noget af en omvæltning for de små at skulle forholde sig til, så jo mindre de skal eksponeres for det, jo bedre.

Som tidligere nævnt skal containeren kunne læsses af på et plant grundlag og der er også nogle tilkørselsforhold der skal være på plads.

Vores hus på Amager ligger for enden af en blind vej. Da jeg bestilte containeren sagde jeg (fejlagtigt) at vognmanden kunne køre ind i vores indkørsel og læsse containeren af sidelæns fra vognen. Dette har en ret stor betydning for leveringen, og også for afhentningen af containeren. Vi har en indkørsel. Det var ikke forkert. Den var bare ikke bred nok.

Udlejningsfirmaet måtte derfor sende en ny vogn. En der kunne læsse bagud. Det kræver en noget større lastbil, da tyngdepunktet flyttes. Den første, mindre vogn ville derfor være tippet bagover, hvis den skulle have læsset den næsten 2,5 tons tunge container af.

Udlejningsfirmaet spurgte om de måtte sætte containeren på vejen ind til den større lastbil kom. Jeg turde ikke sige ja til det, da det kræver en tilladelse fra kommunen at placere container på offentlig vej. De fandt heldigvis ud af det alligevel. Senere samme dag stod containeren i vores have.

Her kan du se et par billeder af hvordan det ser ud når man får leveret en 20 fods container i sin have. Vores hund Darwin og vognmanden Kim, var ret vilde med hinanden, så det var en fest at have Kim på besøg 🙂

Container til opbevaring mens vi bygger hus

Containeren løftes ind i vores have

Container til vores ting mens vi bygger

Den justeres på plads af Kim

Container til opbevaring under husbyggeri

Kim og Darwin havde en fest 😉

Forsikring

Det er vigtigt at ringe og tjekke med din forsikring at dine ting stadig er dækket, når de står opmagasineret. Jeg spurgte lidt ind til reglerne hos forsikringen og fik dette svar:

“Der skal være tale om et markedsført opmagasineringsfirma og det er Dancontainer også. Containeren skal være lukket på alle sider og beregnet til fragt/opbevaring af gods og så skal den kunne låses forsvarligt.”

Vi har lejet en godkendt lås fra Dancontainer, sådan at vi er sikre på at møde forsikringens krav. Her hos Boxit, et andet udlejningsfirma, kan du se hvordan en godkendt lås ser ud.

Vær opmærksom på at få en skriftlig godkendelse fra forsikringen, så er du på den sikre side. Vi skulle skrive en mail med følgende oplysninger for at de kunne vurdere om det kunne godkendes:

  • Hvor lang tid skal tingene opbevares i containeren
  • Hvor skal containeren stå
  • Vil der være opsyn med containeren
  • Alternativt hvor ofte vil der være personer omkring containeren på grunden
  • Låseforhold/containerlås
  • Hvor meget indbo der ville blive opmagasineret i containeren

Køb i stedet for at leje

Vi overvejede at købe en container for bagefter at bruge den som anneks, værksted, skur eller lignende.

Container ombygget til beboelse

Ombygget container

Men vi var lidt bange for, at tage munden for fuld i forhold til at renovere sådan en container om til noget brugbart.

Hvordan ville det være at skære huller til vinduer og døre i en isoleret container? Hvordan ville udluftningen være osv. Men det er helt klart en mulighed og der findes masser af materiale på nettet om netop dette, så klart en mulighed for andre der har hænderne skruet ordentligt på.

Klart vores anbefaling

For at opsummere så synes vi det er en super ordning og noget vi helt sikkert kan anbefale. Hvis altså forholdende er til det.

Det har været fleksibelt og sparet os for en masse kørsel frem og tilbage mellem vores adresse og et eventuelt opbevaringsrum. Det var super nemt stille og roligt at pakke ned måneden op til og løbende sætte det i containeren. Det samme er vi sikre på gør sig gældende når huset står færdigt og vi skal tømme den igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *